Bílá koupelna: Osvědčená klasika i moderní kráska

20.05.2021

Bílá koupelna je nestárnoucí klasika. Hodí se do každého interiéru a vypadá skvěle samostatně i v kombinaci s výraznými doplňky. Jak do bílé barvy sladíte jednotlivé designy? Poradíme vám. 

Bílá barva a její význam

I když bílá barva může na první pohled působit nudně, nenechte se zmást. Bílá je symbolem čistotynevinnostijednoduchosti a dokonalosti. Výborně se hodí k jakýmkoliv jiným barvám a vypadá skvěle v každém prostoru. V tom je její největší kouzlo. 

Bílá koupelna se perfektně hodí do moderního i rustikálního interiéru. 

Koupelnová sestava Bamako

Minimalistická koupelna 

Po minimalismus je bílá barva typická. Jak tento styl poznáte? Vyzařuje z něj jednoduchost a harmonie. V interiéru není nic navíc. Každá věc má své místo a vhodné použití. Doplňky jsou v jemných odstínech a materiály jsou recyklovatelné nebo přírodní. 

Minimalistická koupelna se vyznačuje jednoduchými a čistými liniemi, dostatkem světla a minimem doplňků. Minimalismus je minimum předmětů a maximum prostoru

Skandinávský styl

Skandinávská koupelna je jednoduchá a krásná. Hlavní roli zde hraje dostatek světla a bílá barva. Nezůstávejte však pouze u ní. Doplňte ji harmonickými tóny. Patří mezi ně béžová, hnědá, krémová nebo šedá. Jako doplňky zvolte proutěné nebo bambusové koše. Materiál by měl být vždy přírodní a kvalitní. 

Rustikální koupelna

Rustikální koupelně vévodí dřevokámen a bílá keramika. V takovém interiéru se budete cítit velmi příjemně, uvolněně a v kontaktu s přírodou. Podlahu můžete zvolit v dekoru dřeva a pokud máte střešní koupelnu, užijte si pohled na odhalené stropní trámy. Skvěle vypadají obklady s květinami nebo vzory, které se hodí i do interiéru chat a chalup. 

Luxusní koupelna

Přejete si zařídit bílou koupelnu v luxusním stylu? Skvělý nápad. Synonymem luxusu je mramor a jeho bílá varianta je perfektním doplňkem každé impozantní koupelny. Prostor doplňte volně stojící keramickou vanou a takzvaným walk-in sprchovým koutem. Ten je v jedné rovině s podlahou a nemá keramickou vaničku. Odtok vody je řešený sešikmeným spádem. Velkým trendem jsou také velkoformátové obklady, které podtrhují vznešenost dekoru. 

Netradiční tvary obkladů 

Bílá barva se perfektně hodí i do futuristické koupelny. Velmi netradičně působí šestiúhelníkové tvary obkladů nebo mozaiky. Pokud zvolíte mozaiku, můžete si s výsledným tvarem pohrát podle vaší chuti a fantazie. 

Vlastnosti bílé barvy

Bílá barva vaši koupelnu opticky zvětší a prosvětlí. Proto ji neváhejte použít v malém interiéru a tmavých místnostech. Bílá na zdech působí velmi čistě, ale raději volte velkoformátové obklady. Proč? Ve spárách malých dlaždic se zachytává špína, která je díky světlé barvě více viditelná. 

Jak vybrat nábytek do koupelny

V koupelně si dopřáváme očistu těla i duše. Interiér místnosti by proto měl být příjemnýkvalitní a funkční. Neopomenutelnou součástí místnosti je koupelnový nábytek

Důležitým koupelnovým prvkem jsou skříňky a skříně. O celkovém stylu koupelny častokrát rozhoduje tvar a styl umyvadla. Jeho výběr proto nepodceňte. Pozornost věnujte také designovému zrcadlu. U koupelnového nábytku zachovejte jednotný styl materiálu a barev. Dokonalého výsledku dosáhnete, když si pořídíte nábytek v jedné konkrétní sadě. 

Prohlédněte si bílé koupelnové sestavy z naší nabídky. Jaká se vám líbí nejvíce? 

Koupelnová sestava Madison II.