Koupelny - inspirace a galerie

27.01.2021

Nevíte jak a podle čeho vybrat nábytek do koupelny? Možná vás ani nenapadlo, že nabídka je tak široká a stylově členitá. Inspirujte se našimi koupelnovými sestavami a vyberte si tu pravou pro vás a vaši rodinu.

Inspirace pro vybavení koupelny

Proč se potřebujeme cítit útulně právě v koupelně? Zní to možná banálně, ale koupelna je místem očisty, a to nejen té vnější, ale i té vnitřní. Místo, kde se myjeme a kde se často usazuje vlhkost a voda, musí být dobře udržovatelné, větrané, vzdušné. Zejména pokud si rádi dáváte relaxační koupel nebo masážní sprchu, je důležité, aby pro vás byla koupelna malou svatyní. Takto se dá upravit jakákoli koupelna. I malý prostor v panelovém domě se dá proměnit v lázně, a to dokonce za slušnou cenu.

Moderní čisté tvary

Pokud v koupelně provozujete složitější ranní styling, od úpravy vlasů až po make-up, oceníte velká zrcadla s dobrým osvětlením. Zrcadlo odpovídající velikosti poslouží také k posouzení ladícího a padnoucího outfitu na daný den. LED podsvícení zrcadla i skříněk připomíná přirozené denní světlo a tím vás nastartuje na nový den.

Směsicí moderního skandinávského stylu s retro prvky nemůžete nic zkazit, protože běh času ukázal, že nad stylem nemá žádnou moc. Ani zde nechybí obrovské zrcadlo zvětšující a prosvětlující prostor, ani LED osvětlení všude, kde je potřeba mít přehled.

Úplně nejčistší a nejjednodušší variantou, která je v posledních letech tolik oblíbená a má nakročeno k tomu stát se evergreenem, je jednoduchá koupelnová sestava s mírně futuristickým nádechem. Tvarový i barevný minimalismus zabezpečuje, že je sestava sladitelná se vším, ale zároveň jí neublíží, pokud bude stát v holé místnosti s minimem doplňků.

Koupelnová sestava SAMARA

17 399 Kč 18 199 Kč

Koupelnová sestava BAMAKO

12 199 Kč 12 999 Kč

Koupelnová sestava BOISE

20 859 Kč 23 239 Kč

Jemný provensálský styl

Bytelný nábytek z bíle lakovaného borovicového dřeva vyvolává dojem, jako byste se ocitli na panství. Jednoduché hranaté zrcadlo ve vyřezávaném rámu se najednou stane dominantou koupelny. Samozřejmostí sestavy je dostatek úložného prostoru.

Romantičtější duše ocení bílou retro sestavu na nožkách. Právě bílá barva vyvolává pocit čistoty a také odráží světlo, což můžeme doporučit do tmavších a stísněnějších prostor.

Sestavy v bílé barvě mají tu výhodu, že je lze sladit s prakticky jakoukoli barvou bytového textilu. Pak je možné pro ručníky i další vybavení volit barvu, aby se hodila třeba i k dlaždičkám. Výhodou bílého nábytku v koupelně je to, že ladí se sanitárním zařízením a v koupelně se tedy barvy nemusejí překřikovat. Skvělým doplňkem k bílému nábytku tohoto typu jsou zelené rostliny a vonné bylinky. Pokud tedy máte podmínky k pěstování květin v koupelně, směle do toho.

Koupelnová sestava ODETA

23 220 Kč 31 179 Kč

Koupelnová sestava MADISON

18 199 Kč 19 999 Kč

Koupelnová sestava TRIPOLIS

19 209 Kč 26 429 Kč

Přivolejte přírodu čistým dřevem

Patříte k milovníkům čistých přírodních materiálů? Volte nábytek z voňavého dubu, který se nikdy neokouká a sluší každému prostoru i jakékoli barvě obložení zdí.

Velké rodině s velkou koupelnou neubírejte prostor. K tomu, aby se mohli každé ráno i večer umýt všichni členové, je potřeba víc místa i vybavení. Vsaďte i zde na čisté dřevo a velké zrcadlo, navíc s ukrytým košem na špinavé prádlo a množstvím skladovacího prostoru na ručníky nebo kosmetiku.

Nejlepší na koupelnové stěně je, když je uchytitelná ke zdi. Díky tomu můžete počítat i s prostorem pod nábytkem, který je v koupelně snadno využitelný. Nemusíte nikam složitě schovávat váhu, dětský nočník nebo bačkory, přitom nikomu nepřekáží. Ve skříňkách s mléčným sklem vše rychle najdete a přitom neodhalujete návštěvám svá největší tajemství.

Koupelnová sestava BIRMINGHAM

13 929 Kč 14 899 Kč

Koupelnová sestava LANSING

7 209 Kč 9 819 Kč

Koupelnová sestava SOLARO OAK

35 079 Kč 47 729 Kč

Elegance nade vše

Nejelegantnější kousky si necháváme na závěr, zejména pro ty, kteří milují tradiční styl, nebo naopak mají dost seversky čistého designu. Dekor tmavého dřeva se hodí k velké vaně nebo masivnímu umyvadlu. Tmavě hnědá barva je ideální k bílé barvě, a to nemusíme zůstávat u sanitárního zařízení, ale můžeme koupelnu vybavit bílými ručníky, předložkami nebo závěsy.

I v bílých barvách lze pěstovat klasický styl, přitom můžete zůstat stále u bílých barevných kombinací, nebo je nakombinovat s jinými prvky v interiéru. Bílá borovice svou strukturou působí vesnicky rustikálně a dobře ladí s barevným kárem na záclonkách nebo flanelových ručnících.