Jak zařídit dětský pokoj? Rozdělte ho na 3 zóny

12.05.2020

Dětský pokoj je velmi složitý prostor. Jde prakticky o tři pokoje v jednom: pracovna, ložnice a herna/obývák. Máte trochu dilema, jak vybírat dětský pokoj a nechcete na nic zapomenout? Přečtěte si, na co musíte myslet, aby pokojík vašeho dítěte obsahoval vše, co je potřeba.

Kvalitní dětská postel je naprostý základ

O výběru vhodné dětské postele by se daly napsat celé archy rad, ale pokusíme se všechny zásadní věci shrnout do jednoho kratšího celku.

V první řadě klaďme při zařizování interiéru důraz na bezpečnost: zaoblené hrany jsou bezpečnější a přemýšlejte i nad připojením zábrany proti pádu. I bočnice můžete obložit čalouněním nebo molitanem, aby se živé dítko v noci neporanilo. Pro menší děti je pohodlnější postel menší výšky, aby nemuselo před spaním absolvovat náročný vzestup nahoru.

Nejdůležitější částí dětské postele je však kvalitní matrace. Zdravý spánek zásadně ovlivňuje vývoj dítěte a to, jak se během dětství vymodeluje kostra, může mít vliv na zdravotní stav v dospívání a dospělosti. Proto na matraci nešetřete.

 
 
Postel INTE 12 pudrová

5 849 Kč 6 379 Kč

 
 
 
Postel BAIA 17 - více barev

6 969 Kč 7 339 Kč

 
 
 
Poschoďová trojpostel JÁCHYM

17 859 Kč 18 469 Kč

 

Klidné místo ke studiu a tvoření

Stejně jako u matrace je pro dětský vývoj rozhodující, jak se cítí pohodlně za psacím stolem, zatímco sedí na židli. U psacího stolu si bude zřejmě i kreslit a hrát, což z velké části může vyplnit volný čas dítěte na denní maximum. A proto není dobré, aby se na židli děti kroutily nebo vrtěly. Oblíbené jsou rostoucí židle, díky nimž děti několik let v řadě dosáhnou nohama na podložku a přitom se mohou pohodlně opřít.

 
 
Dětská židle VENDY

1 459 Kč 1 859 Kč

 
 
 
 

Dětský psací stůl by měl mít dostatek prostoru na ploše, jelikož v době, kdy je nutné při práci používat počítač, knihu a papír, je příjemné si rozložit všechny nástroje okolo. Zároveň je vhodné volit stůl s mnoha šuplíky. Dětem jde nejen o úschovu učebnic a sešitů, ale také papírů, výtvarných potřeb a v dnešní době samozřejmě příslušenství k elektronice. Pokud neplánujete pořídit rostoucí nábytek, pořiďte už v prvních letech školní docházky větší psací stůl, protože se ani nenadějete a vaše dítě bude o několik hlav větší.

 
 
Psací stůl ARTE typ 81

1 489 Kč 1 569 Kč

 
 
 
Psací stůl INTE 11 mořský

3 159 Kč 3 409 Kč

 
 
 
Psací stůl NERO P

4 269 Kč 4 579 Kč

 

Při výběru nábytku do dětského pokoje myslete i na zábavu

Nejenom k práci a spaní slouží dětské pokoje. Je velice těžké zařídit místnost, kde se studuje, spí, občas i jí a také pěstují různá hobby. Velké i malé děti, stejně jako dospělí, mají své důležité věci a hobby, které vyžadují prostor. Proto nezapomeňte na dostatek úložného prostoru.

 
 
Dětská sestava INTE mořská

23 269 Kč 26 519 Kč

 

Nejjednodušší je pořídit celou sestavu do dětského pokoje. V ní najdete většinou set postele, židle, psacího stolu a hlavně skříně, do které můžete uložit nejen všechno šatstvo, ale také spoustu hraček nebo knih.

Skvělým nápadem je, pokud to místo dovolí, umístit do místnosti pohodlné místo pro lenošení, prohlížení knih nebo šprtání. K tomuto účelu může posloužit sice postel, ale mnoho lidí nerado lenoší přes den tam, kde v noci spí. Doporučujeme proto pořídit křesílko nebo ještě lépe sedací pytel, který se přizpůsobí tvaru těla. Alternativě může posloužit matrace nebo menší pohovka.

 
 
Dětská sestava Adel A

16 229 Kč 21 089 Kč

 
 
 
Dětská sestava INTE pudrová

24 149 Kč 27 659 Kč